Графік роботи:  
Пн-Пт:  с 09:00 до 19:00  
Сб:  доставка
Bc:  доставка

Замки TSA: особливості конструкції і експлуатації?

Багато сучасних валіз оснащуються замком TSA (Transportation Security Administration), про призначення якого ми часто навіть не здогадуємося. Основне призначення цього замку - надання співробітникам транспортного контролю безперешкодного огляду багажу.

Цей елемент на багатьох валізах і сумках з'явився як наслідок жахливої трагедії 2011 року, після якої міри безпеки в міжнародних аеропортах стали дуже жорсткими. Транспортні служби отримали право додивитися будь-яку валізу, яка видалася їм підозрілою. Ніхто і не збирався дбати про збереження багажу - валізу розкривали будь-яким способом, після чого вручали пасажиру. За збитки ніхто не платив, тому з часом обурення пасажирів почали зростати. Щоб врегулювати конфлікт, асоціація TSA запропонувала співпрацю виробникам валіз. Ця співпраця явила громадськості подібні замки. Особливість замикаючого механізму в тому, що працівники транспортної служби можуть розкрити його універсальним ключем, не ламаючи валізу.

Важливо: сьогодні система TSA використовується службами на митниці найбільших країн Америки та Європи, тому перед подорожжю в США, Канаду, Англію, Ізраїль, при покупці валіз звертайте увагу на маркування TSA. Основна відмінність такого замку наявність логотипу TSA - ромба з червоних смуг. Незалежно від того, вбудований або навісний замок, важливо правильно навчитися виставляти числову комбінацію. Пам'ятайте - в комплекті не поставляється ключ, оскільки він є тільки у працівників транспортних служб.

TSA замок

Вбудовані замки встановлюються на бічних панелях. У них передбачені спеціальні виїмки - в них вставляються бігунки блискавки. Коли код встановлений, бігунки міцно утримуються в замку. При виробництві на заводі виставляється універсальний код - 000, щоб покупець міг відкрити і закрити валізу при покупці.

Експлуатація замків TSA відрізняється в залежності від його особливостей та матеріалу валізи.

Кодування замку на валізі з поліпропілену. Відкрийте замок, натисніть на плашку, встановлену під коліщатками, перевірте, що замок виставлений в універсальній комбінації 000. Затисніть плашку, не відпускаючи її, прокручуйте цифри, щоб встановити потрібний вам код. Відпускаєте плашку - і все. Основне правило - набирати цифри точно в той момент, коли затиснута плашка.

Встановлення замка на валізі з різновиду пластику, дуже міцного полікарбонату. Натискаєте на бічну кнопку - зазвичай на ній є напис PUSH. Перевірте, що бігунки блискавки вийшли з замка. Визначте, комбінацію, виставлену на замку - це повинна бути 000, подивіться, чи не збилася вона. На внутрішній стороні є маленька кнопка - її потрібно обережно натиснути чимось гострим: ручкою, олівцем або голкою. Коли вона запала всередину замка на кілька міліметрів, прибираєте гострий предмет і набираєте своє поєднання цифр. На останньому етапі, після встановлення нового коду з трьох цифр, знову натисніть на кнопку PUSH, і маленька кнопочка прийме своє попереднє положення і, таким чином, буде зафіксовано новий код.

TSA замок

У всіх моделях дорогих валіз встановлюються замки TSA зі спрощеним способом зміни коду. Щоб змінити код на такому замку необхідно зрушити квадратну (або круглу) кнопку до цифр і утримувати. Під час утримування кнопки потрібно виставити новий код і відпустити кнопку. Після повернення її у вихідне положення - новий код буде зафіксований. Для відкриття валіз такого типу, необхідно також зрушити кнопку на замку TSA при правильно виставленому коді.

Програмування навісного замка. Ця процедура така ж проста. Виставіть заводський код - три нулі, замок відкриється. Далі зніміть його з валізи, поверніть дужку замка, притисніть і втопите її, і утримуйте в такому положенні. Встановлюйте свою числову комбінацію, першим має бути верхнє коліщатко. Поверніть дужку на місце і закрийте замок, прокрутіть цифри. Все готово!

Бувають замки TSA з тросом, який протягується в бігунки. Для встановлення коду наберіть нульову комбінацію, втисніть кнопку над логотипом ручкою або олівцем - вона залишиться натиснутою. Встановіть своє поєднання цифр, натисніть на кнопку PUSH, протягніть трос в бігунки блискавки і вставте в замок.

Замки TSA випускаються в різних версіях - останній вважається 007, і його встановлення трохи відрізняється. Кнопку зі стрілкою і отвором для ключа потрібно натиснути і посунути вліво, при цьому, посунути вгору кнопку, яка знаходиться зовсім поруч з цифрами. Перевірте, що бігунки вийшли з замку, а заводські настройки не збилися. При затиснутих кнопках, виставляйте свою комбінацію, а потім поверніть кнопки в початкове положення.

Важливе правило, про яке потрібно пам'ятати, набираючи код на замикаючому механізмі, вибирайте цифрові поєднання, які вам буде складно забути. Найпростіше вибрати числа, які нагадують про ваш день народження, день весілля або іншої пам'ятної дати.

Трапляється і таке, що ви забули код від замка TSA. Найпростіший варіант - здати валізу в майстерню, співробітники якої допоможуть вам відкрити валізу. Але якщо ви на відпочинку або у вас немає такої можливості, є й інші варіанти. Постарайтеся згадати комбінацію. Якщо нічого не виходить, просто підберіть потрібну вам комбінацію, провертаючи кожне коліщатко в потрібній послідовності. На це піде близько 1.5 години, але вам не доведеться зламувати замок.

Ось тут ми написали ще одну статтю про TSA - прочитати можна тут - Все що ви хотіли знати про TSA замок, всі відповіді в нашій статті

Відгуки покупців
Любовь
Спасибо! Очень полезная информация!
Наnna
Спасибо! Информация очень полезная. Установила свой код без труда.
Залиште свій відгук про цей товар