Графік роботи:  
Пн-Пт:  с 09:00 до 19:00  
Сб:  доставка
Bc:  доставка

Все що ви хотіли знати про замок TSA, всі відповіді в нашій статті

Навіщо потрібен кодовий замок TSA?

Більшість виробників валіз та дорожніх сумок обов'язково комплектують вироби кодовими замками TSA (скорочення назви служби безпеки Transportation Security Administration). Використання таких замків стало необхідністю після сумних подій у США, у вересні 2001 року, коли Transportation Security Administration ввели обов'язковий огляд, як правило, без повідомлення власника. Доглядається весь багаж, що викликає підозри у митників, який прилітає та відлітає зі США, також цей стандарт використовується у Канаді, Ізраїлі.

Співробітники TSA мають право доглядати будь-якимі сумки, які викликають підозру. Якщо вони не в змозі відкрити валізу, то просто зрізають замок, при цьому митники не несуть відповідальності за псування майна. Саме з цієї причини і було запроваджено єдиний стандарт замків TSA, який спрощує митний огляд.

Завдяки цьому стандарту вміст сумки або валізи може бути підданий огляду, без пошкодження замка. Тепер кожен співробітник служби безпеки аеропорту має спеціальний, універсальний ключ, за допомогою якого легко відкрити багаж, не пошкодивши при цьому саму валізу. Після огляду багаж обережно закривається, а цифрова комбінація замка зберігається.


Замок TSA оснащується циліндром під особливий, універсальний ключ, при цьому кожен пасажир має можливість встановити власну числову комбінацію. Всі замки від відомих виробників валіз мають відповідний сертифікат і маркуються спеціальним значком, червоним ромбиком. Також можна додатково придбати навісний замок TSA, якщо вам потрібно летіти закордон, а на вашій валізі він відсутній.

Варто застерегти користувачів від того, щоб намагатися зіпсувати замок, наприклад, засунути в личинку сірник. У таких випадках співробітники служби безпеки просто перекушують блискавки та доглядають багаж.

Ще один важливий момент: ключ від кодового замку не постачається в комплекті з валізою (або самим замком), він є лише у співробітників служби безпеки.

Інструкція як правильно налаштувати кодовий замок TSA

Для початку за допомогою тонкого предмета (товстої голки, шпильки, кулькової ручки) потрібно натиснути на спеціальну кнопку, поки не прозвучить характерний звук, що клацає. Далі прокрутити коліщатка, щоб встановити потрібну комбінацію. Після цього натиснути на велику кнопку. Щоб не забути комбінацію, краще записати код і покласти папірець у безпечне місце.

Що робити, якщо забули код замку?

Насамперед важливо заспокоїтися, взяти себе в руки. Важливо згадати, чи була числова комбінація набором випадкових цифр, чи значуща для власника. Більшість людей використовують поєднання найважливіших цифр: день народження, дата весілля, певні щасливі числа. Найчастіше досить перебрати 10 варіантів, щоб знайти потрібний результат. Якщо ви давно користуєтеся валізою, потрібно відволіктися, набрати код, не напружуючи розум - у такий момент може допомогти рухова пам'ять, оскільки пальці запам'ятовують рухи при наборі комбінації. Якщо вам нічого з вище перерахованого не підійшло, сідайте зручніше і починайте перебирати 999 комбінацій. Радимо починати зі 111. Не переживайте сильно - це тільки здається що довго, насправді це 15-20 хв.

Відгуки покупців
Зоя
Добрий вечір! Здається я зломала замок :(( Забула код і сильно нажала отим преметом, що на фото на ту срібну кнопочку. Замок відкрився. Але зараз не можу нічого зробити, щоб поміняти код взагалі 😔. Велика кнопочка не рузається взагалі. Що робити? Куди звертатися в Києві?
Адміністрація
Добрий вечір! Шкода чути про вашу проблему з замком. Ось кілька кроків, які ви можете спробувати, щоб вирішити цю проблему:

Перевірка інструкції: Якщо у вас є інструкція до замка, спробуйте знайти розділ про скидання коду. Іноді для цього потрібно утримувати або натискати певну кнопку чи важіль під час встановлення нового коду.

Пошук відео-інструкцій: Спробуйте знайти відео-інструкції для вашої моделі замка на YouTube. Часто там можна знайти корисні поради та візуальні інструкції.

Звернення до майстра: Якщо самостійно вирішити проблему не вдається, рекомендую звернутися до майстерні, яка спеціалізується на ремонті замків. У Києві є багато таких сервісів. Ви можете знайти їх через інтернет-пошук або у соціальних мережах, вводячи запити типу "ремонт замків Київ".

Консультація в магазині: Якщо замок був куплений в спеціалізованому магазині, можливо, вам зможуть допомогти або порадити щось прямо там.

Сподіваюся, один із цих варіантів допоможе вам вирішити проблему з замком. Удачі!
Артем
Добрий день. При спробі замінити код запала кнопка (перевірив всі можливі варіанти кодів, тобто всі 999 цифр) і проблема не в коді. Просто система не працює, кнопка як бачите на фото запала. Підкажіть, як це виправити. Дякую.
Адміністрація
Доброго дня, фото нажаль ми не бачимо, скиньте його нам на почту, але по опису зрозуміло що замок вже зламанний, зверніться краще в сервісний центр.
Евгения
Не могу установить код.Где та кнопка,на которую нажо нажать сначала?
Адміністрація
Доброго дня, скиньте нам на пошту фото вашого ТСА замку, ми розповімо Вам детально як це зробити
Залиште свій відгук про цей товар