Графік роботи:  
Пн-Пт:  с 09:00 до 19:00  
Сб:  доставка
Bc:  доставка

Типи рюкзаків і їх призначення

Ще не так давно рюкзак був просто мішком з парочкою мотузок. Але час не стоїть на місці і технології пішли далеко вперед. На сьогоднішній день рюкзак - це не просто мішок з тканини - це стильний аксесуар, виготовлений з використанням сучасних матеріалів і технологій. Завдання, з яким ми стикаємося в цій статті - це допомогти відповісти на питання: «Які основні типи рюкзаків бувають і для чого їх краще використовувати?». Перша асоціація, яка приходить на думку при слові «рюкзак» - це турист, що йде в похід. Мабуть, з цього типу рюкзаків ми і почнемо.

Головною відмінною рисою цієї групи є їх великий обсяг. На таких моделях навряд чи зустрінеш маленькі кишеньки, скоріше більше різних зовнішніх стяжок для наметів, карематів і т.п. Спинки у таких рюкзаків жорсткі, лямки регулюються для зручності носіння рюкзака і розподілу навантаження. Найчастіше в комплекті йде захисний чохол, так як туристи частенько потрапляють в умови негоди.

Це своєрідна маленька копія своїх старших «братів», яких ми описували вище. Так як їх головною характеристикою вважається мінімальна вага. Але вони, так само як і туристичні моделі, можуть бути оснащені спеціальними стяжками, кишенями для води, спеціально продуманою спинкою. Ще одна відмінність від попереднього типу - це великий вибір кольорів.


Такі моделі призначені для щоденного використання. В основному в них складають і носять те, що потрібно для прогулянки по місту, для навчання, роботи. У таких моделях можна зустріти спеціальне відділення для ноутбука, органайзер для телефону, планшету, ручок. Спинка в таких рюкзаках найчастіше анатомічна, лямки широкі, іноді є поясний ремінь.


Веломоделі відрізняються спеціальної вигнутою спинкою, яка забезпечує вентиляцію. Призначаються для розміщення в них аксесуарів і інструментів для велосипеда, питної системи. На таких рюкзаках обов'язково на зовнішній стороні є світловідбиваючі вставки. Моторюкзаки функціональні і практичні для справжніх любителів швидкості і драйву. У них можна помістити шолом, в деяких навіть є відділення призначене для ноутбука, телефону, органайзер для ручок. Кріплення рюкзака будуть надійно тримати його на спині байкера під час швидкісних поїздок.


В основному такі моделі використовують для військових завдань, але їх також можна використовувати в поході або на риболовлі. Головна відмінна риса таких рюкзаків - це їх камуфляжне або будь-яке інше непомітне забарвлення. Зовнішня частина рюкзака обшита стропами, на які можна вішати додаткові органайзери або спеціальні маленькі сумки. Щільний матеріал, потужні блискавки, велика кількість петельок і стяжок - ось що ще відрізняє ці рюкзаки від інших.


Це набагато зручніше, ніж сумка, адже ваші руки завжди будуть вільні. Головна функція такого рюкзака - це доставити ноутбук в цілості й схоронності. Спеціальне відділення для ноутбука не повинно дозволяти йому бовтатися, а стінки мають бути щільними. Спинка у таких рюкзаків бажано щоб була жорстка, а дно захищене. Тоді ваш девайс точно буде в надійному місці.


Головна їхня відмінність - це забарвлення, а саме камуфляжний принт. Для того, щоб сидячи в засідці і чекаючи звіра, ви були якомога більш непомітні. Матеріал виготовлення використовується водостійкий і міцний. Такий рюкзак має багато відділень і зручну спинку анатомічної форми, широкі лямки, грудні і поясні стяжки.


Такі рюкзачки призначені для походу в школу, на спортивні заняття, поїздок в табір і так далі. Звичайно, перше на що звертаєш увагу при виборі моделей рюкзаків для дітей - це величезна різноманітність кольорів. Шкільні рюкзаки краще вибирати з ортопедичною спинкою, з м'якими регульованими лямками. Якщо виходити з переваг дітей, то вони люблять, коли в рюкзаку є багато відділень і кишень для будь-якої дрібниці.

Як бачите типів рюкзаків досить багато, і всі вони мають свої відмінності і основні характеристики. Купити рюкзак ви зможете, орієнтуючись на його основне призначення і вашого власного смаку.

Відгуки покупців

Ще немає відгуків.

Залиште свій відгук про цей товар