Графік роботи:  
Пн-Пт:  с 09:00 до 19:00  
Сб:  доставка
Bc:  доставка

Чемоданы из поликарбоната (противоударные)

Основний критерій, що впливає на вибір валіз - матеріал. На сьогоднішній день найбільш міцним вважається полікарбонат і різні його різновиди. Наприклад, деякі виробники створюють валізи з пластикових волокон, переплетених між собою особливим чином.

Полікарбонат відрізняється не тільки найбільш високими параметрами міцності і гнучкості, ці переваги доповнюються невеликою вагою.

Розглянемо полікарбонат ближче, розберемося, за рахунок чого він набуває таких дивовижних властивостей. Це синтетичний матеріал, створений з полімерів, особливий склад і структура яких і надають йому унікальні якості. Головні властивості полімерів, за рахунок яких вони масово використовуються у виробництві валіз:

  • Легкість;
  • Стійкість до плюсових і негативних температур, не тріскається на морозі;
  • Підвищена міцність, в тому числі до ударів і падінь;
  • Стійкість до деформації, приймає колишню форму після деформації.


Полікарбонат спочатку застосовувався в промисловості, в тому числі і в будівництві, для розробки міцних і легких конструкцій. У процесі виробництва в полімерну масу додаються барвники, що забезпечує оригінальні колірні відтінки.

З полікарбонату виробляються основні різновиди валіз: кейси, маленькі, середні і валізи-гіганти. Серед користувачів найбільшим попитом користуються валізи середніх габаритів на колесах, які розвантажують руки, гарантуючи максимум комфорту і маневреності.


Валізи з полікарбонату можуть бути дво- і чотирьоколісними - завдяки чотирьом точкам опори зручно перевозити важкі вантажі, але на користь двоколісних валіз варто сказати, що вони рідше виходять з ладу. Найпрактичнішою і довговічною вважається колісна система, злегка втоплена в корпус. Для перевезення важких вантажів краще вибирати валізу з чотирма колесами. Краще вибрати модель валізи, з безшумними колесами з поліуретану або каучуку.

Поліуретан використовується для виробництва коліс, тільки для цих деталей в масу при литві додаються ще пластмаса і прогумований силікон. Такі колеса служать дуже довго, і він не зноситься, гарантуючи безшумне пересування.

Каучукові колеса також забезпечують безшумне пересування і виробляються з більш екологічної сировини.

Більшість виробників оснащують валізи з полікарбонату трьома ручками: зверху, на бічній частині і розсувну телескопічну, з фіксатором. Оскільки ця ручка ховається в корпус, вона не пошкодиться при транспортуванні.

Базові переваги валіз, створених з полікарбонату, крім вищезгаданої рекордної міцності, також є:

  • Достатня місткість - від 22 до 140 літрів;
  • Легкість - від 1,75 кг в малих моделях валіз з полікарбонату, середні моделі близько 2,5 кг, вага великих валіз не перевищує 4 кілограми;
  • Підвищений рівень захисту, який забезпечується кодовим замком;
  • Стійкість до високих і низьких температур, а також до температурних перепадів;
  • Надійність конструкції дозволяє перевозити крихкі речі без ризику їх пошкодити;
  • Великий вибір кольорів і стильний дизайн;
  • За рахунок особливостей матеріалу, при належному зверненні, валіза прослужить довгі роки.


Валізи з полікарбонату представлені оригінальними кольоровими кольорами, особливо виділяються жіночі моделі, прикрашені принтами і незвичайним оформленням панелей.

Виробники піклуються не тільки про міцність виробів, а й про ергономіку, тому внутрішній простір оснащується різними кріпленнями і ремінцями, для зручного перевезення речей.

Спочатку, всі міцні валізи виготовлялися з ABS пластику, який став відправною точкою у виробництві полікарбонатних виробів. Багато моделей пластикових валіз представлені за нижчою ціною. Однак не варто гнатися за економією, оскільки пластик не витримує мінусових температур, при сильних морозах може тріснути. Також він може постраждати, якщо валіза впаде, або на нього зверху покласти важкий вантаж, що нерідко трапляється в подорожах. З валізами з полікарбонату такого статися не може.


Полікарбонатні валізи дорожче аналогічних виробів із пластику й текстилю, але ця ціна повністю виправдовує характеристики. У подорожах ви можете не побоюватися, що багаж пошкодиться, а панелі саквояжа тріснуть. При цьому, важливо вибирати більш дорогі вироби, орієнтуватися на імениті бренди, які дорожать своїм авторитетом і надають гарантію на якість.

Також варто згадати про такий різновид полікарбонату для виробництва валіз Heys, як Makrolon®. Це такий вид полікарбонату, який створений за спеціальною німецькою технологією, має всі властивості полікарбонату, а також витримує вплив температур і при цьому зберігає свої властивості в діапазоні від -100ºC до +120ºC. Це справжній сейф на колесах!

Відгуки покупців

Ще немає відгуків.

Залиште свій відгук про цей товар