Графік роботи:  
Пн-Пт:  с 09:00 до 19:00  
Сб:  доставка
Bc:  доставка

Як вибрати валізу для літака ✈️

Якщо ви ретельно плануєте свою авіа поїздку, потрібно ретельно підійти і до вибору валізи. Головне, з чим потрібно визначитися - чи їдете ви тільки з багажем, або берете на борт ручну поклажу?

Для пасажирів, які хочуть подорожувати з ручною поклажею, основними факторами вибору є габарити. Міжнародні стандарти ручної поклажі відповідають 40х55х20 см. Однак, важливо враховувати, що у кожної авіакомпанії є власні стандарти, які вони вимагають від ручної поклажі.Тому, якщо ви плануєте подорожувати рейсами однієї компанії, краще заздалегідь уточнити вимоги до габаритів, щоб ваша покупка не виявилася марною.

Якщо ви подорожуєте з великим набором речей, оптимальним варіантом для авіаперельоту буде невелика валізка в якості ручної поклажі та основної валізи, що здається в багаж.

Щоб зробити поїздки більш зручними, продовжити термін життя валізи, вибирайте вироби з вбудованими коліщатками і телескопічною ручкою. Ці пристосування допомагають перевозити багаж з більш високим рівнем комфорту, зменшують кількість пошкоджень, які припадають на валізу під час подорожей.

Вибирайте яскраві і нестандартні забарвлення для основної валізи, щоб вам було простіше знайти свій багаж при вивантаженні в аеропорту.

Найважливіший критерій при виборі валізи для перельотів - матеріал. Шкіра і текстиль - не найкращий вибір, оскільки під час навантаження подібного багажу може постраждати не тільки сама валіза, але і її вміст.

Поліпропілен - досить гідний вибір. Цей матеріал є різновидом пластика, але більш жорсткого, що витримує найважчі випробування, такі як удари і падіння. Валізи з поліпропілену виглядають стильно, до того ж, зберігають привабливий зовнішній вигляд протягом тривалого часу. Ще одна перевага поліпропіленових валіз - вони створюються на засувках, а не на блискавках, що значно підвищує ступінь герметичності.

Полікарбонат - ще один популярний матеріал, з якого виробляють валізи для авіаперельотів. У полікарбонату є кілька цікавих властивостей - незважаючи на міцність і жорсткість, він досить непогано гнеться, тому добре витримує удари і падіння. Стінки з полікарбонату непогано захищають вміст від ушкоджень, в тому числі, і тендітні речі. Панелі з поліпропілену і полікарбонату зверху часто покривають спеціальним покриттям, що захищає від подряпин. Єдине про що потрібно пам'ятати власникам валіз з полікарбонату - їх краще заповнювати повністю, щоб уникнути деформації корпусу.


Крім матеріалу, важливим критерієм є тип колісної системи. Кращим вибором буде валіза з подвійними колесами або модель, з задніми колесами трохи більшими, ніж передні. Такі валізи простіше і легше котити. Важливо, щоб колеса були втоплені в корпус якомога глибше, при цій умові при завантаженні і розвантаженні менше ризик їх зламати. Бажано, щоб колеса були телескопічними, тобто, оберталися окремо, кожне самостійно, навколо своєї осі. Таку валізу котити набагато зручніше, до того ж, колеса такої системи відрізняються підвищеною міцністю.

Валіза з чотирма колесами безпечніша, оскільки, якщо зламається одне колесо, залишаються ще три, а якщо зламається колесо в двоколісної моделі, то вибору не залишиться, доведеться тільки нести її. Ідеальний вибір матеріалу для коліс - гумоподібний силікон, він не зламається і не трісне під час транспортування.


Ручка - непомітний, але дуже важливий фактор в подорожі. Надійна і комфортна валіза обов'язково оснащується телескопічною основною ручкою і декількома додатковими ручками з боків, щоб багаж зручно було підхопити в будь-якому положенні. Для максимального комфорту ручка повинна добре лежати в руці, а також повністю засуватися в корпус.

Відгуки покупців

Ще немає відгуків.

Залиште свій відгук про цей товар